Over ons

Het bedrijf 

Kruisweg Vloeronderhoud is in 2017 opgericht door Jan van de Kruisweg. Particulieren kunnen een beroep doen op het bedrijf wanneer ze een uitdaging hebben met hun betonvloer of natuurstenen vloer.

 

“Als vriendendienst ben ik ooit eens begonnen met het polijsten van een natuurstenen vensterbank voor een kennis. Inmiddels werk ik dagelijks voor huiseigenaren in Noor-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Maar ook voor schoonmaakbedrijven als onderaannemer bij hotels, scholen en bedrijfspanden. Klanten huren mij in omdat ze gehoord hebben van de kwaliteit van mijn werk. Want voor elke vlek, in elke steensoort is er een oplossing, en ik zoek net zolang door tot ik deze oplossing gevonden heb.

De specialist

Voordat Jan van de Kruisweg zijn bedrijf oprichtte, was hij werkzaam in de autoschade branche. Lokaal de lak van een schadeauto onzichtbaar herstellen en daarmee het gehele aanzicht van de auto terugbrengen naar een nieuwstaat was zijn specialisme. In deze branche heeft hij dan ook jaren zijn vak en kennis aangaande schuren, slijpen en polijsten geperfectioneerd.

 

“Werken met natuursteen en beton is ontzettend specialistisch werk. Maar de werkwijze en aanpak in de autoschade branche heeft een sterke overlap met het werk dat ik vandaag de dag doe. Want ook bij een natuursteen – of betonvloer krijg je alleen met de juiste snelheid, tijd en korrel het optimale resultaat. En een optimaal resultaat is iets dat ik mijn klanten voorafgaand graag beloof en dus ook echt wil leveren.”

De klanten

Van het helpen van particulieren krijgt Jan van de Kruisweg dus veel energie. Want huiseigenaren zijn vaak niet op de hoogte van de ongekende mogelijkheden om een bestaande vloer te transformeren. Vooral niet wanneer de huidige wensen afwijken van de initiële wijze waarop de vloer gelegd en afgewerkt is.

 

“Ik geniet van elke schoonmaak en restauratieklus, maar mijn hart gaat toch echt uit naar de particulieren sector. De vaak hevige teleurstelling van huiseigenaren over de huidige staat van de vloer weten om te buigen tot een glimlach vind ik erg mooi. Want een natuursteen vloer is een aanwinst voor elke woning. Dat is mijn absolute overtuiging. Alleen niet elke afwerking is passend voor elk gezin. Door het gesprek dat ik met de klant heb voorafgaand aan de opdracht, weet ik hoe de vloer gebruikt wordt, en dus ook wat de beste afwerking is voor jarenlang plezier.”

De leverancier

Om het best denkbare resultaat te krijgen werkt Jan van de Kruisweg alleen met professioneel materiaal van o.a. Klindex. Deze Italiaanse machines staan bekend als de Rolls Royce onder de schuur en polijstmachines.

 

“Goed materiaal is de basis. Maar waar het gaat over natuursteen is ook specifieke kennis en jarenlange ervaring met de unieke kenmerken van de verschillende steensoorten onmisbaar. Om particulieren in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland voorafgaand aan de opdracht laagdrempelig kennis te laten maken is er de kosteloze inventarisatie aan huis. Ook kunnen we elkaar dan even de hand schudden en in de ogen kijken, en dit alles tezamen geeft in 95 van de 100 gevallen meer dan voldoende vertrouwen.”