Betonvloer schuren

Uw betonvloer weer als nieuw

Een betonvloer geeft je woning altijd een stoere en industriële uitstraling. Maar als je goed kijkt zie je dat ook deze harde en robuuste vloer vaak niet geheel ongeschonden uit de strijd komt. Ingetrokken vlekken, onverklaarbare plekken, gaten en scheuren zijn vaak het teleurstellende resultaat. Wilt u uw betonvloer schuren of professioneel laten reinigen? Kruisweg Vloerenonderhoud staat voor u klaar met jarenlange ervaring en persoonlijk advies.

Betonvloer schuren

Op deze betonvloer was het jarenlange intensieve gebruik goed zichtbaar.

Betonvloer reinigen

Deze betonvloer was niet geïmpregneerd. De bewoners kregen hem niet meer schoon.

Betonvloer polijsten

Deze betonvloer was flink beschadigd gedurende een verbouwing.

Betonvloer machinaal reinigen en impregneren voor een jarenlange bescherming

Betonvloer impregneren

Een betonvloer impregneren kan pas na een grondige reiniging. Maar om exact te bepalen wat de vervuiling of schade is, beginnen we altijd met een inventarisatie van de vloer bij u thuis. We kijken wat er nodig is om uw betonvloer weer helemaal en in volle glorie te herstellen. We vertellen u exact wat de kosten zijn voor de voorgestelde werkzaamheden.

Een betonvloer impregneren gebeurt in maximaal 3 stappen:

1. Reinigen

2. Herhalen

3. Impregneren

“Elke betonvloer is gelijk, maar elke vervuiling of oneffenheid vergt een eigen aanpak.”

Betonvloer schoonmaken

Uw betonvloer schoonmaken doen we met professionele reinigingsmiddelen. Wanneer deze op de vloer zijn aangebracht wordt uw vloer machinaal gereinigd. Dit doen we zonder gebruik te maken van een extra watertoevoer. Wanneer al het achtergebleven vuil en reinigingsmiddelen opgezogen zijn is uw vloer helemaal schoon. Indien nodig herhalen we dit proces meerdere malen.

Betonvloer impregneren

Uw betonvloer impregneren doen we met behulp van een hoogwaardige impregneerlaag. Deze dringt diep en onzichtbaar in de poriën van uw beton, waar deze jarenlang actief blijft. Bij deze hoogwaardige impregneerlaag ontvangt u een certificaat waarmee u tot wel 15 jaar verzekerd bent tegen intrekkend vuil.

Betonvloer polijsten voor een strakkere en optimaal beschermde vloer

Betonvloer polijsten

Betonvloer polijsten is werk voor een ervaren specialist. Het is een proces dat bestaat uit een aantal vaste stappen in ook een vaste volgorde. Een kosteloze inventarisatie bij u thuis vertelt u welke stappen benodigd zijn om de gewenste matte of glanzende afwerking te realiseren. Maar het maakt ook duidelijk of het overslaan van één of meerdere van de volgende stappen een optie is:

Betonvloer uitvlakken

Een betonvloer uitvlakken gebeurt nagenoeg altijd plaatselijk. Bijvoorbeeld wanneer één of meerdere plekken niet egaal zijn. Na deze stap zijn al deze oneffenheden zorgvuldig uit de vloer, en is het resultaat een keurig vlak geheel. Wanneer uitvlakken niet nodig is, slaan we deze stap uiteraard over.

Betonvloer afslijpen

Een betonvloer afslijpen is niet meer dan een toplaag van de vloer halen. Op deze manier verwijderen we kleine oneffenheden. Wanneer het mogelijk is, slaan we deze stap uiteraard over. Maar is uw vloer eerder gevlakt dient deze daarna altijd geslepen te worden.

Betonvloer schuren

Een betonvloer schuren doen we om uw vloer licht op te ruwen en op die manier een minuscule laag van het beton te halen. Dit werkt o.a. goed bij oppervlakkige vervuiling die met reiniging alleen, niet meer te verwijderen is. Wanneer uw vloer niet vervuild is, zullen we deze stap overslaan. Maar is uw beton geslepen dient deze daarna altijd geschuurd te worden.

Betonvloer polijsten

Uw betonvloer polijsten is de stap waarin we de mate van glans bepalen. Is uw vloer geschuurd, zal deze na één polijstbehandeling nog mat zijn. Maar wanneer we deze stap steeds herhalen zal u vloer steeds meer gaan glanzen.

Betonvloer impregneren

Uw betonvloer impregneren doen we met behulp van een hoogwaardige impregneerlaag. Deze dringt diep en onzichtbaar in de poriën van uw beton, waar deze jarenlang actief blijft. Bij deze hoogwaardige impregneerlaag ontvangt u een certificaat waarmee u tot wel 15 jaar verzekerd bent tegen intrekkend vuil.

“Van een hoogglans vloer kunnen we dus een matte vloer maken en van een matte vloer net zo makkelijk een glanzende.”

Meer informatie?